Tuesday, June 16, 2009

: : 7 bende best yang korang mesti tahu : :

Bismillah...

memandangkan blog ni agak suam2 je... so, jom kte relaxkan minda kite dengan mengambil tahu ape yang kte blom tahu...yang tension2 study tu moh sini bace... yang tengah marah2 tu pon bleh join skali...

1. fakta satu...dengan Coklat anda boleh membunuh anjing... x percaya? COKLAT mampu merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing.. bagi kita plak, COKLAT pada kuantiti yang berlebihan boleh membesarkan perut kita....


2. no dua... nama asal yang diberikan oleh manusia kepara rama2 (butterfly) ialah 'FLUTTERBY'... so, nnt kalau adik kite nak gi taman rama-rama, dier kene cakap camni, " Jom kite jalan-jalan kat flutterby park"...


3. ok, next... pegi amek kalkulator... tekan no
'111,111,111' darabkan dengan '111,111,111' dapat jawapan '12345678987654321'... xperlu belajar calculus untuk faham bende ni....

4. tanda '#' di komp atau talefon dipanggil 'octothorp'... bukan 'h' yer...

5. lima... mustahil seseorang itu bersin tanpa pejam mata... x caya tanya mad j... dier blaja kot... try la tak tutup mata kalau nak mata tu terkeluar...

6. seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala... ADI pulak xdapat hidup tanpa perut...debush....

7. ok... last...untuk melepaskan diri dari gigitan buaya, anda perlu cucuk mate dengan jari.. tapi mata buaya yer, bukan mata sendiri... IA buaya tu akan lepaskan..


hohoho... amacam ? banyak tak ilmu yang kite tak tau lagi? baru tau ilmu yang kite ade tu setitis je dari ilmu ALLAH... 90% yang membaca ni kebanyakannya tidak tahu mengenai info yang diberikan.. theeeee... salam..



2 comments:

  1. ada yang da tahu.wek.haha.tapi takpe.buat pengingat.+lebihkan masa baca.ngee.

    ReplyDelete